7 Mayıs 2016 Cumartesi

Cem Tümdağ ve Murat Köse NBA Playoff'larını Etiler Yokuşu'nda değerlendirdi



Sporalemi.com'dan Murat Köse ile yaptığımız röportajda NBA Playoff'larının ilk tur eşleşmelerini değerlendirdik.

Batı Konferansı'ndan başladığımız sohbette, 2016 NBA Playoff'larında eşleşmeler hakkında detaylı yorumlarda bulunduk.

Doğu Konferansı'nda çekişmeleri eşleşmeleri ile devam ettiğimiz sohbeti, Euroleague'de Final Four'a ulaşmayı başaran Fenerbahçe Ülker'den bahsederek bitirdik.

Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks'a karşı seride 3-0 öne geçti


LeBron James'li Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks'a karşı deplasmanda oynadığı 3. maçta seriyi 3-0'a getirmeyi başardı. Atlanta'yı ikinci maçtan sonra bu maçta da üçlük yağmuruna tutan Cleveland, maçı %53'lük isabet ile 21 üç sayılık basket attı. Cleveland'ın 3 sayılık yağmuruna %47 isabetle 16 üç sayılık basket atabilen Atlanta, 121-106'lık skor ile Doğu Konferansı Finalleri'ne çıkma şansını mucizelere bıraktı. NBA tarihinde bir playoff serisinde 3-0 geriye düşen hiçbir takım henüz bir üst tura çıkamadı.

Cleveland'ın 3 büyükleri LeBron James, Kevin Love ve Kyrie Irving sırasıyla 24, 21 ve 24 sayıyla oynadı. Atlanta'nın taktik faullerine maruz kalan Tristan Thompson ise serbest atış çizgisinden 12'de 5 ile oynadığı maçta 9 hücum ribaund'u alarak takımının rakip pota altında çok etkili olmasını sağladı.

Cleveland Cavaliers'ın ve maçın en skoreri ise 35 yaşındaki veteran oyuncu Channing Frye oldu. Sezon ortasında katılan Frye, 9'da 7 üçlük isabetiyle oynadığı maçta 27 sayı attı. Bench'den gelen Frye'ın katkısına Atlanta Bench'i çözüm üretemedi.

Atlanta Hawks'ta ise Cleveland'ın pivotsuz dış oyuncularla üçlük yağmuruna kesin bir çözüm bulamamanın sıkıntısı görüldü. Oyun kurucu Jeff Teague 19 sayı, 14 asist ile oynarken, takımın en skoreri 24 sayı üreten pivot Al Horford oldu.

Takım arkadaşı Frye'ın performansını öven LeBron James, "Onu buraya şut atması için getirdik. Ve şut ve şut ve şut." açıklamasını yaptı.

Gecenin en etkili smacı ise LeBron James'in kaçan atışını smaç ile tamamlayan Iman Shumpert'tan geldi. Ayrıca NBA'in resmi YouTube sayfasında bir Playoff serisinde atılan üçlük rekorunu kıran Cleveland Cavaliers'ın bu seride attığı 61 üç sayılık atışın tamamı yayınlandı. İşte izleyenlerin ağzını açık bırakan hayranlık uyandıran o görüntüler: